It sounds better in Brass!

Vanavond speelt The Hypnotic Brass Ensemble in Paradiso. Dat word druk op het kleine podium van de bovenzaal. Dit orkest uit Chicago, waarvan acht broers de zoon zijn van Phil Cohran (trompetist bij Sun Ra’s Arkesta) begon in 1999 op straat te spelen. Inmiddels toeren ze over de hele wereld met hun mix van jazz, funk, hiphop en afrobop. Ze komen binnenkort ook nog terug voor North Sea Jazz.

Niet te verwarren met The Hypnotic Brass Ensemble zijn de heren van the Hot 8 Brass Band uit New Orleans. Ze spelen ongeveer in dezelfde stijl en zitten op het engelse label Tru Thoughts (bekend van o.a. The Quantic Soul Orchestra, Alice Russel, Nostalgia 77). Op 8 juli staat the Hot 8 Brass Band in Paradiso. Hier hun meesterlijke uitvoering van Marvin Gaye’s Sexual Healing:

3 reacties
  1. Andre zei:

    hey Martin

    ik was er, na Maceo Parker, bij toeval bij: wist niet dat ze speelden die avond. Speelden de kleine zaal geheel plat. inclusief dikke joints op het podium, krakende microfoon en een geluidsmannetje die niet echt oplette.
    Heerlijk podium toch, helemaal vooraan, er grappig ook om te zien hoe ze op de vrouwen reageerden en andersom….

  2. Rotown zei:

    Hot 8 Brass Band staat in het kader van North Sea Round Town op donderdag 9 juli in Rotown te Rotterdam. Entree is gratis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: