Trouble Man

25 jaar geleden kwam als een slechte 1 april grap een einde aan het leven van de soul legende Marvin Gaye. Hij werd na een uit de hand gelopen ruzie doodgeschoten door zijn vader en daarmee is het een van de meest bizarre doodsoorzaken uit de muziekgeschiedenis. Naast een erkend muziekgenie was hij zijn hele leven lang een getroubleerd man met een drugsverslaving en relatieproblemen (luister maar eens naar het echtscheidingsalbum: Here my Dear). Naast zijn vele hits (I heard it trough the grapevine, let’s get it on, I want you, got to give it up) is zijn absolute meesterwerk het conceptalbum: What’s going on (1971), waarmee hij de donkere tijd waarin Amerika toen (ook al) verkeerde perfect weergeeft (Vietnam oorlog, werkloosheid, discriminatie).
In zijn laatste jaren voor zijn dood onvluchtte hij Amerika en leefde hij in de Belgische kustplaats Oostende. De comeback plaat Midnight Love levert nog een wereldhit op: Sexual healing. De videoclip is opgenomen in het Casino van Oostende.

marvin-gaye_oostende
Er is een uitstekende biografie verschenen over het leven van Marvin Gaye: Trouble Man
img_5005

img_5008
Vader en zoon

Van zijn periode in Oostende verschijnt binnenkort een korte documentaire (uitgezonden op Cultura). Hier is een jamsessie op een hotelkamer te zien uit die periode.

Een prachtige live registratie ten tijde van What’s going on:

Marvin Gaye zingt vlak voor zijn dood The National Anthem:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: