Al still got it

Als je van het oude werk van Al Green houd kan je zijn nieuwe cd “Lay it down” blind aanschaffen. Geproduceerd door o.a. Queststlove van The Roots klinkt het geheel als een plaat die 30 jaar op de plank is blijven liggen. De nummers zijn bijna allemaal even sterk en kunnen zich meten met zijn beste werk uit de 70’s. Er zijn gastbijdragen van John Legend, Anthony Hamilton, Corrinne Baily Rae en the Dap King Horns.
Gisterenavond stond Reverend Al Green heel toepasselijk in de kerk Paradiso. Na een korte warm-up van de band kwam hij op in een stark pak en zonnebril. Vanaf het eerste nummer deelde hij rode rozen uit aan het vrouwelijk publiek en hield daar ook de rest van het concert niet meer mee op. Gelukkig ging de bril ook regelmatig af, zodat zijn unieke mimiek duidelijk te zien was. In bijna 1,5 uur kwam zijn omvangrijke repertoire voorbij met opvallend weinig nummers van zijn nieuwe cd. Ook deed hij nog een korte ode aan Motown, Otis Redding en gospel. Al Green kwam gedurende het concert meer op dreef en waagde zich aan sexy danspasjes. Het concert eindigde (zonder toegift) in een lange uitvoering van love and happiness.


1 reactie
  1. ronvanderspek zei:

    Inderdaad een heerlijk concert van een van de Soul Legende’s. Altijd het gevoel gehad dat Al een beetje ondergesneeuwd is naast Otis, Marvin en Barry terwijl hij op dat niveau klasse soul maakte en met zijn nieuwe cd nog steeds doet (in tegenstelling tot anderen die allemaal helaas het loodje…) Dus LEVE AL !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: