The Roots connection

Gisteren eindelijk Jill Scott live mogen zien in Paradiso. Ze maakte haar live-reputatie volledig waar en stond bijna 2 uur op het podium. Het optreden was zeer afwisselend. Veel nummers werden in nieuwe arrangementen gespeeld en er was ruimte voor “spoken word”. Want daar is deze dame ook erg goed in. Op HBO is er nu een serie die door Most Def gepresenteerd word en waaraan Jill Scott regelmatig meedoet.

Jill Scott komt net als The Roots uit Philadelphia en zong al vaak mee met deze band. Zo is ze o.a. te horen op You got me van de cd “come alive”. Op de originele versie neemt Erykah Badu de vocalen voor haar rekening. Cody Chesnutt zong weer op die andere grote hit van the Roots: the seed. Hij bracht en paar jaar geleden een geniale dubbel-CD uit, vol met demo-achtige nummertjes (the headphone masterpiece) waarop ook de oerversie van the seed is te horen. Momenteel zwerft er een nummer over het web opgedragen aa Barak Obama, in afrobeat stijl met de titel Obamafrica.

 Obamafrica 

The seed 

1 reactie
  1. ron van der spek zei:

    Hoi Soul Bro’
    Was inderdaad fantastisch gisteren, want wat Jill Scott doet past gelukkig niet in een dozijn, zo veelzijdig getalenteerd…. Alleen van “things fall apart” ✄(1999) kende ik “You got me” al, maar dan wel met die andere wijsneus uit de RnB hoek: namelijk Erikah Badu. Ik heb de live versie met Jill nav je blog gehoord… maar ga in dit geval voor Erikah’s meer subtiele ‘you got me’ one liner versie. Verder alleen maar complimenten voor je info. Heb vandaag nog eens héél hard ‘Betta@home’ en ① is the magic # gedraaid een paar keer… Ook pure ‘dope’ 🙂
    Dank voor al je bijdrage’s aan mijn Soullife! ®❍Ω

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: